Ingrediente: 500 g făină, 100 g brânză feta, 75 g de smântână, 1 lingură de ulei, 125 g margarină moale, 150 ml de lapte, 1 linguriță sare, 1 linguriță chimen
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele în bolul mixerului și se frământă la viteză medie, obținându-se un aluat ușor de prelucrat, nelipicios, de consistența plastilinei. Eu folosesc un Mixer cu bol Heinner Master Collection (Dacă nu aveți mixer, se pun ingredientele în castron și se încorporează toate cu o lingură, după care se scoate aluatul pe planșetă și se frământă bine).
Se scoate pe planșetă și se lasă să se odinească puțin.
după care se fac bile de mărimea dorită (eu le-am făcut de mărimea unei nuci mai mari), se așează pe planșetă și se coc în presa încinsă.
Câte un minut pe fiecare parte, se urmăresc să nu se ardă mai ales că în timp plăcile se încing foarte tare
Sunt foarte bune, dar nu au ieșit destul de subțiri. Ori aluatul nu a fost corespunzător, ori plăcile presei nu „calcă” bine una pe alta. O să mai încerc ……
Un gând despre „Sărățele cu brânză și chimen, făcute cu presa”