Sărățele cu iaurt

Ingrediente: 200 g untură, 180 g iaurt, 1 linguriță cu vârf de sare, 2 +1 ouă, 500 g făină, semințe de chimen și susan

Mod de preparare: Untura moale se amestecă cu iaurtul, sarea și ouăle bătute,

apoi se incorporează făina

și se frământă compoziția, inițial în castron, după care se scoate pe planșeta dată cu faină. Se obtine un aluat omogen ușor de modelat.

Aluatul obținut se înfășoară în folie alimentară și se dă la rece pentru cel putin 2 ore (se poate lăsa peste noapte).
Pentru a se lucra mai ușor aluatul se împarte în două. Până se lucrează cu o bucată cealaltă se tine la frigider. Se întinde pe planșeta înfăinată, se ajustează într-un dreptunghi, se unge cu ou bătut, se presară chimen și susan.

Se taie bastonașe cu rola zimțată după care se pun în tava acoperită cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit cca 15 min la foc mediu, adică până se rumenesc frumos deasupra.

Se lasă puțin în tavă după care se scot pe farfurie

O rețetă simplă, ușor de făcut dar rezultatul este gustos, crocant și fraged :)

Poftă bună!

 

Un gând despre „Sărățele cu iaurt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *