Ingrediente aluat: 150 g brânză de vaci, 4 linguri lapte, 1 ou, 4 linguri ulei, 1/2 pachet praf de copt, 1 linguriță sare, 250 g făină+50 g pentru întins
Ingrediente umplutura: 150 g șuncă feliată subțire, 100 g brânză (eu am folosit brânză topită feliată)
Ingrediente topping: 1 ou, semințe de susan/chimen
Mod de preparare: Se amestecă oul cu brânza de vaci, laptele, uleiul, sarea,
după care se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt.
Se răstoarnă aluatul pe planșeta presărată cu făină și se frământă până toate ingredientele sunt omogenizate și rezultă un aluat elastic.
Se întinde o foaie de dimensiuni 36×36 și se taie pătrate cu latura de cca 9 cm.
Pe fiecare pătrat se așează o felie subțire de șunca și brânză
și se „împachetează” inițial marginile
apoi se rulează și se sigilează ajutați de puțină apă.
Se pun rulourile în tava acoperită cu hârtie de copt,
se ung cu ou bătut, se presară semințele dorite
și se coc la foc mediu cca 20 minute, până se rumenesc frumos.
Rețeta este a Amaliei, căreia-i mulțumesc.
Sunt rulouri aperitiv foarte pufoase și simplu de făcut.