Ingrediente: 3-4 cartofi, 1 ou, 100 g telemea, sare, piper, 75 g făină, ceapă verde, mărar, ulei pentru fript
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăță și se pasează cu o furculiță, Se amestecă cu oul, telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, făina, sare (dacă mai este nevoie), piper, partea verde de la ceapă și mărarul verde proaspăt tocat.
La nevoie, dacă pasta este prea moale, se poate adăuga o lingură de pesmet.
Se formează pârjoale mici, se dau prin pesmet/făină de mălai
și se prăjesc în ulei încins.
Se scot pe prosoape de hârtie pentru eliminarea surplusului de ulei.
Pârjoalele se servesc cu salată de roșii asezonată cu usturoi, ulei, lămâie, sare și piper.
Sunt foarte bune cu pesmet dar și cu mălai. Poftă bună!
eu votez pentru carne ….
@vali crintea – :)