Ingrediente: 1 litru de apă, 1-2 morcovi, 1 fir ceapă verde, o felie țelină, sare, 1 pungă mazăre congelată (450 g), smântână, unt
Mod de preparare: se face o supă din legumele de mai sus (morcov, ceapă, țelină). Dacă ce supa este gata, se adaugă mazărea și se mai dă câteva clocote până este fiartă și ea. Se pun legumele cu mazăre cu tot și un polonic de supă în vasul de mixare și se mixează.
Eu n-am fost mulțumită de finețea supei și am transferat-o în tocător.
Se adaugă o lingură de smântână și un cubuleț de unt, se amestecă pentru integrare. Se repune la fiert să mai dea un clocot după care se adaugă mărar proaspăt tocat. Se condimentează după gust și se servește cu crutoane de pâine prăjită.
Cine dorește poate folosi pătrunjel, pentru mine mazărea se asociază foarte bine cu mărarul.
si pentru mine: mazare cu marar, varza ori pastai cu cimbru, fasole (boabe) cu tarhon, iar patrunjel cu ciorbele de porc, pui sau vaca. si cu salatele, fireste.
Nu am facut niciodata aceasta supa-crema, doar cea de dovlecel o fac la fel si am mazare in congelator , deci o sa fac cat de curand. Multumesc, Steluta :)
@Elisa – la fel fac și eu asocierile. Acum am în plan supa crema cu porumb :)
Ce fel de porumb? din conserva?
@Elisa – Da, nu am alt fel. Sigur este bun și cel proaspăt fiert.