Ingrediente: 3 ouă mari, 120 g zahăr, 100 g unt, 150 g ciocolată albă, aromă de portocală, 220 g făină, 1/2 plic praf de copt, 90 ml de ulei, prune
Mod de preparare: Se spală prunele și se taie în jumătate și apoi în felii mai mici. Într-o crăticioară se topește ciocolata și untul (eu am avut 100 g ciocolată albă și 50 g ciocolată albă marmorată cu ciocolată de lapte)
Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul și aroma de portocală 3-4 minute, până-și dublează volumul și se topește zahărul.
Se adaugă ciocolata topită în unt.
Se amestecă după care se adaugă alternând făina amestecată cu praful de copt și uleiul.
Aluatul obținut se toarnă într-o tava de 23/33 cm tapetată cu hârtie de copt, se bate puțin de masă să se repartizeze uniform.
Deasupra se aranjează feliile de prune (eu am avut prune foarte mici pe care le-am tăiat numai în două).
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie aproximativ 30-40 de minute.
Când este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie după preferință și se pudrează cu zahar vanilat.
Rețeta este din blogul „Culorile din farfurie”. Mulțumesc Sara & Miki pentru această prăjitură de sezon. Un desert aromat, numai bun lângă o cană de cafea sau lapte.
Ma bucur ca ti-a placut. Cum eu am facut-o mai demult ma servesc cu o bucata de la tine. Pup!
@Sara & Miki – a fost foarte bună, mai am o bucățică și pentru tine :)