Ingrediente: 200 g brânză cremoasă, 1 ardei capia roșu, 1 cățel de usturoi, 1-2 linguri smântână, mărar, puțin ulei
Mod de preparare: Brânza se pasează cu lingura de lemn într-un castron după care se freacă cu smântână până devine pastă. Se adaugă usturoiul dat prin presă sau făcut cremos cu cuțitul. Dacă pasta este încă prea groasă se mai adaugă puțină smântână și un strop de ulei. Se amestecă cu mărarul și trei sfert din ardeiul capia copt tocat mărunt.
Se amestecă foarte bine crema de brânză până toate ingredientele sunt incorporate.
Se pune crema de brânză într-un bol, se ornează cu restul de ardei copt și puțin mărar. Până la servire se ține în frigider. Cine dorește crema picantă poate adăuga fulgi de ardei iute după gust.
Se servește cu pâine prăjită pe grătar sau în prăjitorul de pâine. Poftă bună!