Ingrediente: 12 biscuiți, 450 g cremă de brânză, 180 g zahăr, 2 ouă, 2 linguri smântână, 2 linguri amidon, esență de vanilie, sare
Mod de preparare: La început se pun hârtiuțe în tava de brioșe și în fiecare un biscuite cu cremă. Rețeta originală este cu biscuiți Oreo, dar eu nu am avut acasă.
Se mixează crema de brânză cu zahărul astfel ca totul să fie bine incorporat. Eu folosesc ca de obicei mixerul cu bol, ajutorul meu din bucătărie.
Se adaugă ouăle și se mixează să se încorporeze și ele în crema de brânză.
Urmează cele două linguri cu gluten alimentar,
smântâna, esența de vanilie și un strop de sare.
Se mixează totul la viteză mare pentru două minute.
Se umple tava de brioșe cu această compoziție și se dă la cuptorul preâncălzit pentru cca 25 minute la temperatură medie (160 grade).
Scoatem tava din cuptor, mini cheesecake-urile sunt bine crescute
dar în timp ce se răcesc se aplatizează, crema nu are faină în compoziție.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei după care se pun la frigider pentru cca 2 ore. Se scot hârtiuțele și se servesc simple, cu dulceață sau frișcă. Rețeta originală aparține Jamilei căreia-i mulțumesc mult.
Cu siguranță voi repeta aceste Mini cheesecake dar cu biscuiți Oreo, cu hârtiuțe mai mici și cu timp de coacere mai redus, să fie mai puțin bronzate.
Oricum, au fost minunate.