Ingrediente: 2 ouă, 300 g ciocolata (200 g amăruie, 100 g cu lapte), 4 linguri cacao, 150 g unt, 250 g făină, 150 g zahăr, 1 plic praf de copt, 50 g fulgi ce ciocolată
Mod de preparare: Se topește pe abur ciocolata împreună cu untul
Se mixează ouăle cu zaharul până-și dublează volumul
Peste această spumă se adaugă ciocolata topită și se încorporează ușor cu o spatulă.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacao și se omogenizează cu paletele pentru aluat după care cu spatula obținându-se o compoziție cremoasă.
Se adaugă și fulgii de ciocolată.
Aluatul obținut se ține la frigider pentru cel puțin o oră.
Din aluat se formează biscuiți în formă de bile care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanță între ele.
Biscuiții se coc la temperatură medie spre mică în cuptorul preîncălzit pentru cca 15 min. Deasupra rămân moi și marginile mai coapte. Când se răcesc se întăresc.
Se scot pe grătar, se lasă să se răcească după care se pot transfera pe platou.
Rețeta este preluată de pe un blog cu multe bunătăți. Mulțumesc, biscuiții sunt delicioși, foarte ciocolătoși.