Ingrediente: cca 300 g paste, 200 g cremă de brânză, 150 g telemea, 2 linguri smântână, 100 ml lapte, sare, piper.
Mod de preparare: Am făcut Tagliatelle cu mașina de la Marcato, după rețeta de aici.
Pentru sosul de brânză se pune 1 lingură de unt într-o tigaie sau cratiță joasă și se lasă să se topească. Se adaugă crema de brânză se amestecă până se topește, se pune telemeaua dată pe răzătoarea mică, smântâna și laptele. Se lasă pe foc amestecând mereu până totul se transformă într-un sos consistent.
Se pune apa la fiert cu puțină sare. Când apa fierbe se pun pastele Tagliatelle și se fierb pentru cca 5 minute (se gustă să fie fierte suficient) după care se scurg păstrăndu-se puțină apă în care au fiert.
Se pun pastele peste sos și se amestecă. Se condimenteă cu puțin piper. Dacă sosul este prea gros se toarnă đin apa păstrată de la fierberea pastelor.
Un fel doi ușor numai bun pentru o zi toridă de vară.
Iar dacă pastele – Tagliatelle – sunt făcute în casă, satisfacția este și mai mare.