După primirea mașinii de paste de la Marcato, am trecut la testarea ei, am făcut tăiței lați.
Ingrediente: 200 g făină, 2 ouă, 2 lingurițe ulei, sare
Mod de preparare: Se pun ouăle într-un bol mai mare, se bat puțin cu o furculiță, se adaugă un praf de sare, uleiul
și făina toată o dată.
Se amestecă puțin cu furculița
iar când aluatul s-a format se scoate pe planșetă și cu mâinile se adună într-o masă compactă
se frământă până devine ferm.
Se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se odihnească la temperatura camerei o jumătate de oră.
După ce s-a odihnit se scoate din plastic, se taie o bucată iar restul se pune din nou în folia de plastic pentru a nu se usca. Se ia aluatul, i se dă o formă ovală aplatizată
și se trece prin mașina de făcut paste de la Marcato, la început la cea mai mare grosime,
se împăturește
și se trece din nou prin mașină tot la grosimea zero.
Se presară puțină faină pe aluat, se schimbă setarea la unu și se trece aluatul și tot așa până la grosimea dorită.
Se îndreaptă aluatul la margini, se taie în jumătate
și se taie cu accesoriul pentru tăiței subțiri sau groși în funcție de ceea de dorim să preparăm.
Eu nu am accesoriul pentru uscat taițeii așa că am improvizat ceva
după care i-am strâns și „împraștiat” pe un prosop la uscat.
Accesoriul pentru uscat pastele este foarte util și neapărat trebuie achiziționat, astfel pastele rămân drepte și se usucă foarte bine, fără a se lipi.
Această rețetă și modul de pregătire le-am preluat de la JamilaCuisine, unde se poate vedea într-un filmuleț cu modul concret de preparare. Mulțumesc Jamilla.
2 comentarii la „Tăiței cu mașina de la Marcato”