Ingrediente: 4 pulpe de pui, 2 buc ceapă, 1 buc ardei gras, brânză topită, smântână, ulei, sare, piper, tăiței de casă
Mod de preparare: se dezosează pulpele și se porționează carnea. Ceapă și ardeiul se curăță și se taie mărunt.
Într-o cratiță se pun 2 linguri de ulei în care se călește ceapă și ardeiul.
Când devin sticloase se pune carnea, se amestecă și se lasă până se albește.
Se adaugă o cană de apă, atât cât să acopere carnea și se lasă sub capac să fiarbă. În timp se completează să nu se ardă carnea. Când carnea este fiartă, se condimentează cu sare și piper, se adaugă brânza topită, se amestecă
și 2 linguri de smântână diluată cu sos de pe carne.
Se amestecă bine până se omogenizează totul. Se stinge focul și se adaugă pătrunjelul tocat fin
și se amestecă în sos.
Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă și puțină sare. Se reține o cană din apa în care au fiert pastele după care se scurg și se adaugă peste sosul făcut anterior.
Se amestecă ușor să nu se rupă pastele.
Se adaugă din apa reținută pentru a se subția sosul și se amestecă. Pastele se servesc cu puțin pătrunjel proaspăt deasupra.
Poftă bună!