Ciocolată cu lapte condensat și nuci

Ingrediente: 350 g lapte condensat îndulcit, 250 g ciocolată amăruie, 100 g nuci + fructe confiate, un praf de sare, esență de cafea și mentă

Mod de preparare: Se toacă nuca, fructele confiate și ciocolata.

Se pune la foc mic o cratiță cu laptele condensat,   ciocolata tocata, puțină sare și se amestecă până se omogenizează bine compoziția și ciocolata este complet topită.

Se stinge focul se adaugă esența de cafea, esența de mentă și nucile tocate.  Se poate folosi orice esență, eu am folosit cafea și mentă, o asociere care-mi place foarte mult.

Compoziția se pune în forme de silicon și se lasă o ora la rece.

Mie nu mi-a reușit foarte bine, laptele condensat de la Lidl fiind destul de lichid și ciocolata nu s-a întărit precum doream, dar s-a mâncat fără nici o problemă :)

Mulțumesc Florentina pentru rețetă, sigur o voi repeta cu alt lapte condensat.

 

2 comentarii la „Ciocolată cu lapte condensat și nuci”

    1. @Iuliana-mulțumesc. Am ținut-o în congelator puțin. La gust a fost foarte bună. Oricum vreau să o refac și cu lapte condensat mai bun. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *