Ingrediente: 1 cutie ton bucăți în ulei vegetal de la SunFood, 3 cartofi fierți, 3 căței de usturoi, 1 ceapă verde, 1 ou, 2 felii de pâine, 1 lingură pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Cartofii fierți se curăță de coajă și se zdrobesc cu furculița sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă pâinea muiata în lapte/apă, stoarsă și fărâmițată, pesmetul, sarea și piperul. Ceapa verde se toaca mărunt, usturoiul se dă prin presă și se amestecă cu tonul scurs de ulei și pasat.
Se unesc cele două compoziții, se adaugă oul bătut
și se amestecă obținându-se o compoziție omogenă
Cu mâna umedă se formează chifteluțe (mie mi-au ieșit 20 bucăți)
care se prăjesc în ulei încins la foc mediu
pe ambele părți.
Se scot pe prosop de hârtie absorbant pentru a se îndepărta surplusul de grăsime.
Se transferă pe o farfurie uscată
și se servesc calde cu garnitură după preferință.
Răspund astfel provocării lansate de SunFood fructe și legume la care am răspuns cu drag alături de prietenele mele bloggerițe Liana Toma și Luminița Naty.
Chifteluțele sunt pufoase și ușoare. Să aveți poftă!
Un gând despre „Chifteluțe cu ton de la SunFood”