Ingrediente pentru cremă: 250 g ciocolată (lapte), 500 ml smântână pentru frișcă, esență de rom și esență de cafea
Ingrediente pentru crusta de ciocolata: 250 g ciocolată (amăruie)
Cam așa arată, interior și exterior. O fotografie care să vă facă poftă :)
Și acum la treabă!
Mod de preparare: Se topește pe abur ciocolata în frișca lichidă,
se amestecă pentru omogenizare.
Se lasă să se răcească după care se mixează, obținându-se o crema consistentă. La final se adaugă esența de rom și cafea.
Pentru crustă se topește ciocolata amăruie pe baie de abur
și cu ajutorul unei pensule se ung uniform formele de silicon pentru tarte.
Se așează în tava de brioșe pentru o uscare uniformă.
Se lasă la frigider până se întărește ciocolata, se mai dă un strat și se procedează la fel.
Este de preferat să se țină peste noapte în frigider, astfel forma de silicon se îndepărtează mai ușor. Se ține de forma de silicon și se îndepărtează de ambele părți simultan
Este nevoie de multă atenție și migală, dar merită.
Se așează pe un platou sau orice alt suport și se umplu aceste coșulețe cu crema făcută anterior. Se țin din nou la frigider până vor fi acoperite cu ciocolată
Peste cremă se pune ciocolată topită tot cu ajutorul pensulei astfel formându-se un exterior complet de ciocolată. Se pun la frigider peste noapte după care se întorc pe un platou. Am făcut și câțiva trandafirași după aceeași metodă.
Un desert foarte aromat, fin și spectaculos.
Mulțumesc Delicatesa pentru rețetă. „Șuhaida” este prăjitura copilăriei multora dintre noi.
Pe multe bloguri am văzut că se numește „Mascotă” Se pare că numai în Ardeal se numește Șuhaidă, influența Austro-Ungariei. Oricum s-ar numi este o prăjitură destul de migălos de realizat dar merită tot efortul.
Să aveți spor la treabă!
Merci frumos! De 50 de ani caut reteta🥰
@cecilia-cu drag!