Melcișori cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: aluat foietaj (400 g), 6 felii șuncă de Praga, pastă de ardei dulce/iute, 2-3 fire ceapă verde, 30 g cașcaval, 1 ou

Mod de preparare: Se decongelează aluatul, se întinde pe folia în care este înfășurat, se unge cu pastă de ardei dulce/iute, se așează feliile de șuncă și se presară cașcavalul.

Deasupra de pune ceapă verde tocată mărunt

se formează un sul ajutându-ne de folia existentă. Se strânge cât de bine este posibil după care se transferă pe hârtie de copt.

Cu un cuțit bine ascuțit și trecut prin făină se taie rondele de cca 1,5 cm

care se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță între ele pentru că vor crește la copt.

Se ung cu ou bătut

și se coc în cuptorul preâncălzit, la foc moderat cca 30 min, până devin frumos aurii.

Se lasă puțin să se răcească (sunt destul de casante) după care se transferă pe platou.

 

Cum am avut un pachet de 800 g foietaj, din restul am făcut melcișori cu cabanos.

Ambele variante foarte ușor de făcut și bineînțeles foarte bune.

2 comentarii la „Melcișori cu șuncă și cașcaval”

  1. Exceptional! O reteta usor de urmat si foarte bine exemplificata prin imagini. Multumesc mult de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *