Cartofi cu rozmarin

Ingrediente: 5 cartofi, 2 linguri de ulei, 3 linguri pesmet, sare, piper, boia dulce/iute, usturoi granulat, rozmarin

Mod de preparare: Se curăță, se taie cartofii în felii groase și se pun la fiert în apă fiartă. Între timp într-un castron se pune pesmetul și ingredientele uscate și se amestecă.

După cca 10 min cartofii se scot cu o spumieră într-un castron, se stropesc cu ulei

după care se tăvălesc prin amestecul de condimente făcut anterior.

Cartofii astfel „îmbrăcați” se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 min la foc  mediu să se rumenească.

Cartofii se servesc simplii, cu sos de usturoi sau ketchup dar merg foarte bine ca și garnitură lângă friptură.

 Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *