Ingrediente: 120 g unt, 80 g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, cca 200 g făină, un praf de sare, un vârf de cuțit praf de copt, 100 g nuci/alune, fructe din dulceață (în cazul meu vișine)
Mod de preparare: Se mixează untul cu zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă, după care se adaugă și gălbenușul. Se mixează până se încorporează și acesta, se adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt și se amestecă cu o lingură apoi se scoate pe planșeta înfăinată si se frământă cu mâna obținându-se un aluat de consistența plastilinei.
Se pregătesc două vase pentru nucă și albușul de ou.
Se fac bile din aluat, cu diametrul de cca 2-2,5 cm care se trec prin albușul bătut cu furculița și prin nucile/alunele prăjite și măcinate grosier.
Se așează în tava tapetată cu hârtie,
se face o adâncitură în mijloc
în care se pune o vișină din dulceață.
Se pune tava pe treapta din mijloc a aragazului, fursecurile se coc la temperatură medie cca 15 min, până se rumenesc frumos.
Mulțumesc Laura Laurențiu pentru inspirație. Sunt delicioase!
Un gând despre „Fursecuri cu nuci și dulceață”