Baghete de cașcaval pane

Ingrediente: 300 g cașcaval clasic, 3 ouă, făină, pesmet, sare, ulei pentru prăjit

Mod de preparare:  cașcavalul se taie în felii groase de cca 5 cm, eu am obținut astfel 7 bucăți. Se așează feliile pe un platou și se lasă câteva ore să formeze o crustă și se pregătesc ingredientele.

Feliile de cașcaval se dau prin lapte, făină, apoi prin ou bătut cu sare, apoi din nou prin făină și în ou pentru a avea o crustă mai groasă. În final se trec prin pesmet. Se lucrează cu atenție cu mâna, fără să se înțepe cu furculița.

Se încinge bine uleiul, se pun feliile de cașcaval astfel încât să fie acoperite cu ulei. Așa nu este nevoie să fie întoarse și crusta nu se sfărâmă.

Când sunt aurii se scot pe hârtie prosop pentru ca uleiul să se absoarbă. Cașcavalul pane are o crustă aurie crocantă și un miez cremos.

Baghetele se servesc cu garnitură de cartofi, în cazul meu salată orientală.

Din oul rămas am făcut pâine în ou, are mare trecere la noi.

Rețeta este inspirată din blogul Savori urbane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *