Ingrediente: 300 g carne de porc fără grăsime, 2 cepe, roșii decojite din conservă (eu am avut la congelator), 4 căței de usturoi, 1 frunză dafin, pătrunjel, ulei, pastă de gulaș, mălai pentru mămăliguță
Mod de preparare: Se curăță și taie ceapa julien. Se călește împreună cu usturoiul feliat, într-o lingură de ulei. Carnea se spală, se tamponează cu hârtie prosop și se dă prin făină/amidon. Se adaugă la ceapa și usturoiul călit. Se amestecă, se lasă câteva minute împreună, se adaugă o cană de apă, se pune capacul și se fierbe la foc mic. Se amestecă și se completează cu apă la nevoie. Se pun și roșiile decojite. Când carnea este fiartă, se condimentează, se adaugă o lingură de pastă de gulaș, o frunză de dafin și se mai dau câteva clocote.
La final se presară pătrunjel tocat. Se servește cu mămăliguță.