Ouă ochi pe pat de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi mari, 5 ouă, 100 g telemea, 1 lingură cremă de brânză sau smântână, 3 linguri pesmet, pătrunjel verde, slăninuță, sare, piper, ulei pentru uns formele.

Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăță și se zdrobesc. Se amestecă cu telemeaua rasă, 2 linguri pesmet, crema de brânză (smântână), pătrunjel verde tocat, sare și piper. Între timp se prăjește slăninuța.

Se ung formele cu ulei (forme de minitarte, eu am din silicon) și se tapetează cu pesmet. Se îmbracă pereții cu piureul de cartofi, se pune în fiecare o bucățică de jumară,

se sparge un ou, se presară cu sare și piper.

Se pun formale într-o tavă și se dau la cuptor pentru cca 15-20 min, la foc moderat, în cuptorul preâncălzit, până oul prinde crustă deasupra.

Se scot din forme și se servesc pe foi de salată sau simplu cu murături.

 

Un mod bun a folosi chiar și un piure rămas de la altă masă. Arată bine, este de efect și chiar gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *