Cozonac evantai cu cacao și scorțișoară

Ingrediente aluat: 500 g făină, 100 g zahăr, 1/2 linguriță sare,  150 ml lapte, 1 plic drojdie uscată, 50 g unt topit, 2 ouă, coajă de lămâie (Finesse)

Ingrediente umplutură: 100 g zahăr, 100 g unt topit, 2 linguri cacao+scorțișoară

Mod de preparare: Faina se amestecă cu drojdia, zahărul, sarea și coaja de lămâie.

Se adaugă laptele călduț și ouăle bătute.

Se frământă aluatul adăugând din când în când untul topit. Se obține un aluat moale dar nelipicios

care se lasă la dospit la loc călduț până se dublează volumul.

Se întinde o foaie dreptunghiulară pe blatul presărat cu făină. Se unge toată suprafața cu unt topit și se presară cu zahăr amestecat cu cacao și scorțișoară.

Se măsoară tava și în funcție de mărimea ei se taie aluatul în pătrate care se așează unul peste celălalt, apoi în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.

Se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit cca 30 min

după care se unge cu unt topit și se presară cu zahăr amestecat cu cacao și scorțișoară.

Se coace cozonacul la foc mic până se rumenește. Se scoate cu grijă din tavă și se servește. Este crocant la exterior și moale la interior.

M-am inspirat de aici, mulțumesc Violeta.

 Un cozonac arătos, gata feliat și foarte ciocolătos……

 

2 comentarii la „Cozonac evantai cu cacao și scorțișoară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *