Ingrediente: 1 piept de pui, 2 buc ceapă albă, 1 cutie roșii în bulion, 1 foi de dafin, câteva boabe de piper, sare, 1 lingură ulei, 1 linguriță zahar, 1 lingură gluten alimentar
Mod de preparare: Se spală carnea, se scurge bine de apă și se amestecă cu o lingură de gluten alimentar. Ceapa (2 buc mari) se taie julien și se călește foarte puțin în ulei, se adaugă carnea, se amestecă și se lasă câteva minute, până-și schimbă culoarea. Se adaugă o cană cu apă, se pune capacul și se fierbe la foc mic. Când carnea este fiartă se pun roșiile în bulion tocate mărunt, se condimentează, se adaugă frunzele de dafin, puțin zahăr și piperul boabe. Se dau câteva clocote, din cauza glutenului sosul se va îngroșa, la nevoie se subțiază cu putină apă. Se fierb paste făinoase după preferință (macaroane, fusili sau scoici) și se servesc cu sosul de rosii și carne de pui.
O mâncare aromată, sățioasă și ușor de realizat. Poftă bună!
Arata delicios! ;)