Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, 3 buc ceapă albă, 3 căței de usturoi, 1 linguă ulei, 1 lingură gluten alimentar, 1 linguriță muștar, 1 linguriță pastă de ardei, sare, piper, pâtrunjel verde
Mod de preparare: se spală pieptul de pui, de usucă cu prosop de hârtie și se taie bucăți. Într-o cratiță se pune o lingură de ulei în care se călește ceapa tăiată julien și se lasă până devine sticloasă. Se adaugă usturoiul feliat și se mai lasă puțin împreună cu ceapa. Se pune carnea, se amestecă astfel încât să-și schimbe culoarea pe toate părțile. Se toarnă o cană de apă caldă, se acoperă cratița cu capacul, se dă focul la mic și se lasă să se pătrundă carnea. La nevoie se completează cu apă caldă. Când carnea este bine făcută se condimentează cu sare și piper. Într-un castronel se pune glutenul alimentar, muștarul și pasta de ardei, se omogenizează, se adaugă un polonic de apă caldă, se amestecă să nu se formeze cocoloașe și se toarnă peste sosul din cratiță. Se mai lasă să dea un clocot, timp în care se îngroașă puțin. Se pune pătrunjelul tocat și se stinge focul. Se servește cu cartofi piure, eu am avut garnitură de orez cu mazăre.
Poftă bună!