Ingrediente: 3 oua, 7 linguri zahăr, coajă rasa de lămâie, 50 ml cafea tare, 1 linguriță esență de cafea, 50 g amidon + 1 lingură, 60 g făină, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingură cacao, 50 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr și coaja rasă de lamaie.
Când devin ca o spumă și au crescut în volum se toarnă 30 ml cafea fierbinte, mixând în continuare, se adaugă esenta de cafea și uleiul, apoi se încorporează făina amestecată cu 50 g amidon și praful de copt.
Se mixează albușurile spumă tare cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat 2 linguri de zahăr.
Se adaugă albușurile încet-încet în compoziția de gălbenușuri, amestecând usor, de jos în sus cu o spatulă.
Se pun 3 linguri din aluat într-un castron. Se topește la baine-marin ciocolată și se adaugă 20 ml cafea. Când este topită se amestecă ciocolata topită cu o lingură de cacao și o lingură de amidon și se amestecă bine.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec, se toarnă jumătate din compoziția cu cafea, apoi jumătate din compoziția de ciocolată. Se amestecă cu o furculiță.
Se toarnă deasupra restul de compoziție de cafea
și peste, cea cu ciocolată și se amestecă din nou.
Se coace checul în cuptorul preincalzit la o temperatura medie cca 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate tava, se lasă puțin să se răcorească după care se pune checul pe un grătar să se racească,
după care se feliază.
Un chec foarte fin, aromat și ușor de realizat.
V-a iesit foarte frumos. Dar imi place mult si calitatea fotografiilor.
Mulțumesc Aniela. Checul este chiar foarte bun și rămâne proaspăt câteva zile. Fotografiile sunt făcute cu un Canon simplu, cum spun unii „săpunieră”.