Ingrediente: 2-3 mere, 3 ouă, 1 cană de zahăr (200 g zahăr), 1 cană de făina (aceeași mărime de cană), 1 linguriță praf de copt, 1 vârf de cuțit bicarbonat, 1 lingură de ulei, esență de vanilie și o linguriță scorțișoară
Mod de preparare: Se mixează ouale cu zahărul până rezultă o cremă pufoasă și zahărul se topește. Se toarnă uleiul și esența de vanilie. Se renunță la mixer și se adaugă făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoară și se amestecă ușor cu o spatulă. Rezultă o compoziție curgătoare dar nu foarte lichidă. Se taie merele cubulețe (cu coajă) și se amestecă în compoziție după care se toarnă într-o tavă (24/24) tapetată cu hârtie de copt. Se coace prăjitura în cuptorul preâncălzit la temperatură medie timp de cca 30-35 minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, se scoate din tava, se porționează și se pudrează cu zahăr farin. Rețeta pe etape o găsiți aici.
O prăjitură ușor de făcut și foarte bună.
Voi incerca si eu reteta ta. Arata foarte apetisant.
@ActiveNews-sigur o să-ți și placă. Aștept impresii.
O prajitura mai rapida, si mai simpla si mai buna decat asta, n-am gasit!! Este excelenta!! Am facut-o de o gramada de ori. Fetele o adora. Multumim pentru reteta!!
@Angie-Cu drag
Toate rețetele tale sunt „de pus în ramă”.Multumesc și spor în toate!