Ingrediente: 175 g zahăr, 175 g făină, 175 ml ulei, 4 ouă medii, 160 g morcovi rași, 100 g ciocolată amăruie, Finesse cu aroma de vanilie (este de recomandat coajă de portocală sau lămâie, eu nu am avut), 1 plic praf de copt, 1 vârf de cuțit bicarbonat, 1/2 linguriță scorțișoară.
Mod de preparare: Într-un vas se pune uleiul, zahărul și ouale și se amestecă să se omogenizeze.
Se adaugă morcovii rași și vanilia, se amestecă usor să se încorporeze morcovii, nu mai mult.
În alt vas se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul date prin sită, să nu rămână cocoloașe. Se adaugă făina peste amestecul de ouă și morcov și se amestecă cu telul ușor până la omogenizare.
Se incorporează în aluat ciocolata mărunțită.
Se pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (24×24)
și se introduce în cuptorul preincalzit, la temperatură medie cca 30 minute. Se face testul cu scobitoarea.
După ce prăjitura s-a răcit, se scoate pe platou
și se feliază după preferință. Se servește simplă sau pudrată cu zahăr.
O prăjitură foarte ușor de făcut și deosebit de pufoasă și aromată. Multumesc LauraA pentru rețetă.
PS. Pentru o tavă mai mare se măresc și cantitățile de ingrediente
Am tot auzit de prajituricile cu morcovi, dar n-am mancat niciodata.
@DM-este prima dată când fac și eu, este foarte bună, nu mă așteptam.