Ingrediente: 1 ou, 1 lingură zahăr, 200 ml lapte, 150 g făină, 1/2 lingurță praf copt, 1/2 linguriță bicarbonat
Mod de preparare: Într-un vas se pune laptele, zahărul, oul și se bat bine. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul și praful de copt si se omogenizează cu o spatulă. Se obține un aluat mai gros decat la clătitele clasice.
Se încălzește o tigaie antiaderentă și se unge cu puțin ulei. Cu un polonic se pune aluat în mijlocul tigăii, se clatină puțin pentru a se întinde în tigaie, iar focul trebuie să fie la minim, să se coacă bine clătita. Când clatita face bule la suprafață, se întoarce cu o paletă și se se coaca și pe cealaltă parte.
Se așează clătitele pe o farfurie, se pun deasupra bucățele de fructe (o piersică, o nectarină fierte aldente într-o lingură de zahăr).
Din aceste cantități mie mi-au ieșit 6 clătite cu diametrul de cca 17 cm, pentru o cantitate mai mare dublați sau triptați cantitățile.
Poftă bună!