Ingrediente: 450 g făină, 2 gălbenușuri, 280 ml lapte, 1 plic „garant pentru aluaturi dospite” (sau un plic drojdie uscată), 2 plicuri zahăr vanilat cu aromă de rom, un vârf de cuțit sare, 1 lingură zahăr tos, ulei
Mod de preparare: într-un castron se amestecă bine ingredientele solide (făina, garantul pentru aluaturi dospite, zahărul, zahărul vanilat și sarea) și în alt vas cele lichide (laptele și gălbenușurile).
Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide,
se omogenizează cu o lingură după care se frământă puțin obținându-se un aluat elastic, maleabil.
Aluatul fiind cu „garant pentru aluaturi dospite” nu are nevoie de dospire, se lasă numai 15 min să se odihnească în castronul tapetat cu făină. Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată
și se întinde cu sucitorul în grosime de cca 1 cm. Cu ajutorul unui pahar sau o formă rotundă se taie gogoșile
care se prăjesc în ulei încins pe ambele părți.
Ca să se „umfle” la fript, gogoșile se pun în ulei cu partea de pe planșetă în sus.
Se scot pe prosop de hârtie pentru eliminarea surplusului de ulei, pe urmă se pun într-un castron.
Se servesc pudrate cu zahăr farin
sau cu dulceață.
PS. Am folosit „Garant pentru aluaturi dospite” de la Dr Oetker pentru că nu am avut timp de așteptat să dospească aluatul. Așa, în 15 minute a fost gata :)
Delicioase gogosile astea si cred ca au o aroma tare buna de rom!