Ingrediente: 400 g aluat de foietaj feliat, 10 caise proaspete, 1 plic Pudding de vanilie, 300 ml lapte, 60 g zahăr, 1 gălbenuș pentru uns aluatul, 1 linguriță lapte
Mod de pregatire: Se pregătește puddingul după indicațiile de pe pache folosindu-se numai 300 ml de lapte ca să iasă o compoziție mai tare. Se acoperă lejer cu o folie alimentară și se lasă să se răcească.
Fiecare bucată de floietaj se decupează cu o formă rotundă cu diametrul mai mare ca mărimea jumătăților de caise. Se așează în tava tapetată cu hartie de copt.
Se pune în centru fiecărui cerc o lingură de cremă
iar deasupra o jumătate de caisa.
Se unge aluatul pe margini cu gălbenuș de ou puțin diluat cu lapte.
Se coc „bărcuțele” în cuptorul preâncălzit la temperatură medie cca 12-15 minute.
Mulțumesc Sara & Mike pentru rețetă, „bărcuțele” sunt de mare efect.
Eu am avut acest cub cu aluat porționat, dar se poate folosi aluat foietaj obișnuit.
O să refac „bărcuțele” și cu pudding de căpșuni și poate cu prune :)
Ma bucur ca ti-au placut si cred ca au disparut repede din farfurie, nu! Pup!