Ingrediente: 500 g cartofi, 2 ouă, 2 linguri făină, 1-2 căței usturoi, sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare: Cartofii se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici într-un castron, se storc de zeama lăsată, se adaugă 2 lingurițe de sare, se lasă să stea 10 minute, după care se storc din nou și se tamponează cu un prosop. Se pun cartofii într-un castron împreună cu ouăle bătute, sarea, piperul, usturoiul și pătrunjelul tocat fin. Se adaugă făină pentru a omogeniza compoziția.
Compoziția trebuie sa fie omogenă, astfel încât să nu se „împrăștie” la prăjit :)
Cu mâna puțin umedă se formează chiftele care se așează pe un blat de lemn,
după care se pun în uleiul încins și se aplatizează puțin.
Se prăjesc cca 5 minute pe ambele părți, la foc potrivit,
dupa care se scot pe prosop de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Se consumă cu sos, cu salată sau un sote de legume.
Poftă bună!
PS. Inspirația vine de la Sara&Miki, varianta cu cartofi. Mulțumesc dragilor.
Pupici! ❤️