Ingrediente: 250 g făină, 100 g bânză dulce, 100 g ciocolată neagră, 175 g zahăr, 75 g nuci (alune), 50 g unt, 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic drojdie uscata, 2 linguri lapte.
Mod de preparare: Într-un castron se mixează ouale cu zahărul
pana își dublează volumul și se obține o compoziție spumoasă.
Se pune într-o crăticioară untul, laptele și ciocolata să se topeasa.
Se lasă să se răcorească după care se toarnă în fir subțire peste compoziția de ou,
se încorporează branza dulce, zahărul vanilat
și făina cernută amestecată cu drojdia.
Se adaugă nucile prăjite și decojite. Se omogenizează compoziția cu o spatulă. Daca rezulta o compozitie prea densa se toarna putin lapte sau cafea.
Se toarna totul într-o tava de 24/24 se coace cca 40 min la foc mic in cuptorul preâncălzit.
Se lasa prăjitura să se răcească, se scoate pe platou
și se ornează după preferință.
Prăjitura este după rețeta de chec a Lianei, căreia-i mulțumesc.