Ingrediente: 3 ouă, 200 g zahăr, 120 ml ulei, 130 ml apă, 250 g făină, 1 plic praf copt, un vârf cuțit bicarbonat, 1 plic finesse de vanilat, 1 lingură cacao
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu uleiul, apa, finessul de vanilie
și zahărul cam 10 minute.
Se adaugă făina, amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Se împarte aluatul in 3 parti și o parte se amestecă cu o lingura de cacao.
Pentru că eu nu am fost de mini checuri, am folosit aceste forme individuale, unse si tapetate cu faina. Se umplu pe trei sferturi formele de chec cu aluat alb apoi cu cel colorat. Se marmorează cele două compoziții, cu un baț de frigăruie.
Se coc mini checurile la temperatură medie, în cuptorul preâncălzit cca 25-30 min in funcție de cuptor.
Se scot formele pe un grătar sa se răcorească, dupa care se transferă mini checurile pe o tavă.
Se feliază checurile când s-au răcit.
Un desert rapid, bun și de efect. Mulțumesc Laura A pentru rețetă.