Ingrediente: 250 g ciuperci pleurotus, 2 morcovi, o lingură ulei, 2 linguri smântană, o lingură faină, 3 căței de usturoi, oțet dupa gust, 1 frunză de dafin, boabe de piper, o linguriță de sare, ardei iute pentru servire
Mod de preparare: Se căleste morcovul dat prin răzătoarea cu ochiuri mici în ulei, după care se adaugă
și ciupercile tăiate fideluță.
Se călesc la foc mic, amestecându-se mereu,
după care se sting cu 2 l de apă.
Se adaugă boabele de piper, foaia de dafin, o lunguriță sare. Se desface o lingură de făină în apă și se toarnă în oală. Se lasă la foc pănă ciupercile sunt fierte, după care se stinge focul. Se adaugă usturoiul dat prin presă și smântâna desfacută in puțină supă. Se amestecă pana la omogenizare, după care se adaugă și pătrunjelul verde tocat.
La servire se pun cateva picături de oțet. Cine dorește poate să se răsfețe cu incă o lingură de smântână și ardei iute din iuțeală.
Poftă bună!