Ceva simplu și foarte bun. În fiecare gospodărie se găsesc câteva mere rătăcite prin fructieră deci să le folosim în aceste cornuri minunate. Se pot umple cu mere rase și călite sau cu bucăți de măr. Un deliciu!
Ingrediente pentru aluat: 500 g faina, 200 ml lapte, 50 g unt, 2 oua, un plic drojdie uscata (7 grame), 50 g miere de albine
Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit și în el se dizolva mierea și se topește untul. Drojdia se amestecă cu făina. Într-un castron se bat ouăle și se adaugă laptele călduț,
după care se toarnă peste făina din castron.
Se amestecă cu lingura, până devine un aluat maleabil
se acoperă cu folie și prosop și se lasă la dospit într-un loc cald până-și dublează volumul.
Se răstoarnă aluatul pe planșeta înfăinată și se frământă până la consistenta dorita. Se întinde un dreptunghi care se taie în 12-13 dreptunghiuri mai mici.
Ingrediente pentru umplutură: 4 mere, 3 linguri zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară
Se curăță merele și se rad pe ochiurile mari ale răzătoarei. Se pun la călit cu zahar și scorțișoară și se lasă până scade zeama și se îngroașă. Se lasă să se răcească.
Pe latura mică a fiecărui dreptunghi se pune o lingură de umplutură
se rulează astfel încât merele sa fie acoperite de aluat iar restul de aluat se taie fâșii.
Se ung fâșiile cu gălbenuș bătut cu lapte și se rulează astfel încât capetele să rămână dedesupt.
Rulourile astfel formate se ung cu gălbenuș bătut cu lapte și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt.
Parizienele se coc la foc mediu până se rumenesc și fierbinți se ung cu siropul obținut din 100 ml apa și 3 linguri de zahăr :)
Se lasă puțin în tavă să se răcorească, după care se scot pe platou.
Poftă buna!
Aceste pariziene sunt inspirate din Caietul cu retete, Vio-mulțumesc. O alta rețetă la fel de buna și ușoară găsiți și aici.
Cum adica se ung cu sirop din 100 ml apa si 3 linguri apa?
@Ramona-scuze, 3 linguri cu zahar…..din viteza tastaturii…..