Ingrediente 1: 3 oua, 250 g zahar, 125 ml ulei, 125 ml lapte, ½ plic praf de copt, 320 g faina, sare, coaja si sucul unei jumatati de portocala
Mod de preparare: Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea.
Se adauga uleiul,
laptele,
coaja si zeama de portocala
si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca putin si se trece la compozitia de branza.
Ingrediente compozitia branza: 275 g branza dulce, 2 linguri zahar, zahar vanilat, 1 ou, sare, stafide, rom
Mod de preparare: se mixeaza pentru cateva minute branza cu oul, zaharul, zaharul vanilat si sarea
obtinandu-se o compozitie cremoasa.
Se pun si stafidele imbatate in rom.
Mod de asamblare: Se amesteca usor cu spatula cele doua compozitii
dupa care se toarna intr-o tava obisnuita acoperita cu hartie de copt si deasupra se pun cateva merisoare.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute, la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea.
Se feliaza si se serveste cu zahar pudra si de ce nu, cu cateva feliute de portocala sau merisoare, ca tot este saptamana americana la Lidl :)
O prajitura usor de facut si foarte aromata.
Pofta buna!
Am pe cineva acasa care adora combinatia de branza dulce cu stafide. Eu, mai putin.. trebuie sa recunosc, dar ce nu fac eu pentru cei dragi! :)
Multumesc pentru reteta!
@Marilena-Cu mare drag. Cu priceperea ta poti transforma prajitura in briosa. Sper sa-ti placa :)
Simpla si delicioasa prajitirca asta, merge de minune langa cana mea cu lapte ;)