Turta dulce glazurata

Ingrediente: 480 g faina (150 g+330 g), 260 g zahar, 125 g apa, 50 g unt, 1 ou, 1/2 lingurita bicarbonat alimentar, un varf lingurita de sare, 1 lingurita scortisoara, 1 varf lingurita nucsoara

Ingrediente pentru glazura: un albus de ou, 100 g zahar pudra, 2 linguri de apa fierbinte

Mod de preparare: Intr-o craticiara se caramelizeaza 2 linguri de zahar.

Se toarna apoi 125 ml apa calda si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.

Se adauga condimentele, restul de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul, tot la foc mediu, dupa care se opreste focul.

In siropul fierbinte se pun deodata 150 g faina,

si se amesteca cu o spatula sau o lingura, bine de tot, pana ce compozitia devine omogena, fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol, se amesteca restul de faina (330g) cu sarea, bicarbonatul si coaja de portocala rasa.

Se toarna peste faina compozitia din craticioara, oul

si untul topit.

Se framanta cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si putin lipicios.

Se rup bucati cat o nuca din aluat si se modeleaza intre palme in forma de bila. Se pun in tava acoperita cu hartie de copt avand spatiu intre ele.

Se coace turta dulce cca 15-20 min in functie de marimea pe care o au, in cuptorul preancalzit, la temperatura medie.

Daca sunt mici se coc mai putin, turta dulce trebuie sa ramana moale la atingere, se intaresc pe masura ce se racesc.

Mod de preparare glazuta: Intr-un vas se bate albusul pana devine spuma, se adauga treptat zaharul pudra se bate in continuare pana ce spuma devine lucioasa. Se adauga apa fierbinte si se amesteca bine. 

Se cufunda fiecare bucata de turta dulce cu partea bombata in glazura, se scurg de surplus si se aseaza pe un gratar. Se decoreaza dupa preferinta. Cand glazura este intarita

se pune turta dulce in cutie de metal si se pastreaza pana la Craciun.

 

Multumesc Criss pentru reteta, foarte bune. Acum sa vedem daca nu dispare pana la Craciun :)

4 comentarii la „Turta dulce glazurata”

  1. Foarte frumoase ti-au iesit. Ma bucur ca ti-a placut reteta, desi nu imi apartine, am imprumutat-o si eu. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *