Ingrediente: 500 g faina, 4 linguri zahar, un plic drojdie Dr Oetker, putina sare, aroma de lamaie, 250 ml apa, 4 linguri de ulei, esenta de rom
Mod de preparare: Intr-un castron se pun ingredientele uscate (faina, drojdia, zaharul, sarea, aromele) peste care se adauga cele lichide (apa calduta, uleiul, esenta de rom) si se amesteca la inceput cu lingura
dupa care se framanta putin cu mana obtinandu-se un aluat elastic.
Se se acopera cu folie alimentara si prosop si se lasa pana-si dubleaza volumul.
Se scoate aluatul pe planseta si se framanta putin sa iasa aerul din el. Se intinde o foaie de cca 5 mm grosime si se taie cu forma
se scot resturile si se lasa gogosile sa creasca
Cine doreste poate folosi o forma mica pentru a face o gaura in gogosi
Se incinge ulei intr-o cratita si se pun gogosile cu partea de pe planseta in sus
si se prajesc pe ambele parti
Se scot pe prosop de hartie dupa care se pot servi simple sau cu dulceata. Eu am avut pasta de macese, foarte buna :) Merg si numai pudrate cu zahar farin si o cana de lapte sau cafea.
Pofta buna!
Ce mi-ar placea sa-mi poti trimite si mie … o farfurie de gogosele :))
Oare nu trebuia sa scrii ca foaia de aluat tre’ sa aiba … 5mm ? si nu 5 cm ?
@Diana-multumesc pentru observatie, am corectat. Viteza, bat-o vina….
Da, stiu … mai ales in aceasta perioada. Sper ca atentionarea mea nu te-a deranjat, wk linistit si odihnitor.