Ingrediente: 350 g faina, 130 ml lapte caldut, 50 ml de ulei, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare, 1 plic drojdie uscata, 1 galbenus de ou, 150 g telemea, 1 lingura smantana, 1 galbenus de la ou (pentru uns)
Mod de preparare: In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul, formandu-se maiaua.
Se pune faina intr-un castron, se face o gropita in mijloc in care se pune maiaua si restul de ingrediente: uleiul, sarea si galbenusul
si se framanta un aluat elastic.
Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu smantana. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,
se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie de 1 cm.
Se intinde o treime din pasta de branza
si se impatureste de doua ori.
Se intinde iar foaia si se adauga inca o treime si iar se impatureste. Se mai repeta operatia inca o data. Se intinde o foaie de 1 cm si se taie pogacele cu o forma rotunda.
Se pun pogacelele in tava si se lasa inca 15 minute sa creasca.
Se ung pogacelele cu galbenus de ou batut si cine doreste mai poate presara si telemea rasa deasupra. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc pana cand se rumenesc deasupra.
Sunt delicioase
Pofta buna! O sa repet experienta si cu cascaval sau chimen :)
Multumesc,Steluta ! De Craciun voi pune jumere date prin masina …, in loc de telemea ! Iar saptamana asta ,vreau sa incerc sa fac pogacelele cu telemea,sa vad daca si cum imi iesa ! :)
@Danna-eu aici am respectat reteta dar la ultimele am framantat aluatul ramas cu telemea cu tot, am taiat mai gros si au reusit mult mai bine. Spor la treaba.