Ingrediente: 2 bucati piept de pui, gluten alimentar, 2 capatani de usturoi, ulei, faina, lapte, smantana, condimente pentru pui KAMIS, marar proaspat
Mod de preparare: se curata, spala bine si se taie pieptul de pui dupa preferinta, se amesteca cu o lingura de gluten alimentar iar usturoiul de curata si spala.
Se prajeste puiul in putin ulei iar cand este gata se scoate intr-un castron.
In cratita se face acum un sos alb: se pun 3 linguri de ulei, se incinge, se adauga 2 linguri de faina si se amesteca sa nu se faca cocoloase.
Se desface cu o cana de lapte turnata putin cate putin, se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa.
Se adauga usturoiul dat prin presa,
apoi 2 linguri cu smantana obtinandu-se consistenta dorita.
Se adauga condimentele specifice pentru pui, se pun bucatile de carne
si se mai dau cateva clocote.
Se face o mamaliga vartoasa (eu folosesc faina de malai Panzani) se pune fierbinte intr-un bol mai mare uns cu ulei in interior si se preseaza cu alt bol mai mic uns si el cu ulei in exterior. Se lasa sa se raceasa.
Cu mare atentie se scoate mamaliga din bolul mare apoi se scoate si bolul mic. Ramane astfel un „castron” de mamaliga
in care se serveste puiul cu smantana ornat cu marar.
Pofta buna!
Draguta prezentarea!
arata bine