Ingrediente: 100 g zahar, 100 ml apa, 2 oua, 125 g iaurt, 3 linguri unt/margarina topita (4 linguri de ulei), 150 g faina, 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare: Zaharul se caramelizeaza, se stinge cu 100 ml apa dupa care se lasa sa se raceasca. Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare. Se adauga siropul de zahar ars racit,
untul (uleiul), iaurtul
si la final faina amestecata cu praful de copt.
Se obtine un aluat asemanator cu cel de clatite, dar mai gros.
Se pune la incins aparatul de waffe
iar cand este incins se toarna cate un polonic de aluat pe placile unse cu putin ulei.
Se inchide aparatul si se lasa pana waffele sunt coapte.
Se servesc cu dulceata, crema de ciocolata sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Vreau sa incerc reteta ta de zahar ars dar am o intrebare…Cum imi dau seama daca un vas(de portelan) este termorezistent? Am niste boluri asemanatoare celor folosite de tine dar nu sunt sigura daca sa le incerc sau nu…Le-am mai folosit la microunde dar banuiesc ca nu e acelasi lucru. Te pup si felicitari pentru retetele extraordinare.Sunt fan!
@Janice-nu stiu la ce boluri te referi.