Ingrediente: 400 g aluat foietaj, 1 cutie ciuperci, 50 g cascaval, 3 catei de usturoi, lapte, marar, sare, piper, ou
Mod de preparare: se dau ciupercile prin tocator si se calesc intr-o cratita antiaderenta, se condimenteaza, se adauga usturoiul dat prin presa si se lasa sub capac la foc mic pana scade apa. Se adauga patrunjel tocat fin.
Cand umplutura este rece se pune cascavalul ras si se amesteca pana la incorporare. Se intinde aluatul foietaj peste folia in care este invelit foietajul si se acopera cu crema de ciuperci.
Se ruleaza aluatul din ambele margini spre mijloc.
Se taie felii de grosimea unui deget si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt. Se ung ou batut cu lapte
si se coc la foc potrivit cca 10-15 min in cuptorul preancalzit, pana devin aurii.
Reteta este inspirata de aici cu mici modificari.
Un aperitiv excelent atat cald cat si rece.