Ingrediente: 500 g faina, 50 g unt, 1 plic drojdie uscata, 150 ml lapte, 100 g zahar, 2 oua, marmelada, nuttela, crema de vanilie, crema de ciocolata (pentru umplut)
Mod de preparare: faina se pune intr-un castron se amesteca cu drojdia, zaharul si untul taiat bucatele.
Se amesteca toate dupa care se toarna laptele caldut si ouale.
Se framanta pana rezulta un aluat compact si elastic, la nevoie se poate adauga putina faina, astfel incat aluatul sa nu fie lipicios. Se pune aluatul la crescut cca 2 ore, intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in 4 parti egale.
Se intinde fiecare portie de aluat pe planseta usor infainata, intr-o foaie groasa de 0,3-0,4 cm. Se taie cu un cutit in patru triunghiuri, se pune o lingurita de nutella si dulceata in partea lata a triunghiului si se ruleaza de la baza spre varf.
Se aseaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se ung cu un amestec de lapte (1 lingura) si un galbenus si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu cca 15 minute.
Cand cornurile sunt frumos rumenite se scoate tava din cuptor si se aseaza pe un gratar sa se raceasca
Cornurile sunt foarte pufoase si aromate, numai bune pentru micul dejun langa o cana cu lapte.