Ingrediente: 6 oua, 1 cana si jumatate zahar, 1 cana si jumatate faina, 6 linguri apa calduta, 6 linguri ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, putina sare, 500 g afine (2 linguri zahar pudra si 2 linguri faina)
Mod de preparare: Cred ca este prima data cand scriu o reteta fara a pune si fotografii pe etape. Este de fapt un pandispan simplu. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Dupa ce albusurile s-au intarit, se pune zaharul putin cate putin. In compozitia rezultata se adauga galbenusurile, apa calduta, uleiul, aromele si faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Se pune aluatul intr-o tava (32/23) tapetata cu hartie de copt. Afinele se spala bine si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un castron si se amesteca cu faina si zahar dupa care se imprastie peste aluat.
Se da tava la cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata, prajitura se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se scoate pe un platou,
se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Reteta este preluata de pe blogul Adrianei, careia-i multumesc foarte mult.
Imim plac prajiturile cu afine….imi place culoarea ce o dau….am facut si eu,dar….chec!
Vreau si eu vreo doua bucati…mai ai? ;-) puup
Ce-mi plac prajiturile cu fructe.. iar cu afine sunt excelente!
Va pup