Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar, 2 oua, 200 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat, 100 ml lapte, caise, esenta de vanilie
Mod de preparare: Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos.
Se pun ouale si se mixeaza bine.
Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga jumatate din amestecul uscat peste crema de oua si se incorporeaza la inceput cu spatula pe urma cu mixerul.
Se toarna laptele, esenta de vanilie,
restul de faina si se omogenizeaza.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (24/24) tapetata cu hartie de copt, se pun caisele spalate, sterse si taiate bucati
iar peste ele se reapartizeaza restul de compozitie cu lingura si se intinde usor.
Prajitura se coace la foc mic in cuptorul preancalzit, cca 30-35 min in functie de cuptor. Oricum se face testul cu scobitoarea. Cand se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca in tava dupa carea se transfera pe un platou.
Prajitura se feliaza rece.
Maine trec la treaba!!!Cum sa rezist la asa ceva? Pup dulce!!!
Multumim, a iesit excelenta!!!!