Ingrediente: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, un plic zahar vanilat
Mod de preparare: Se face un pandispan din ingredientele de mai sus: se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si dupa ce sunt tari se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se bat in continuare la viteza mare a mixerului devenind astfel “bat”. Se adauga galbenusurile pe rand si uleiul, amestecandu-se incet. In final se pune faina si se incorporeaza usor cu spatula. Se toarna compozitia intr-o tava de copt (eu am folosit una de 22×32) tapetata cu hartie de copt. Se aseaza deasupra jumatatile de capsuni
si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic cca 30 min. Daca trece testul cu scobitoarea este gata.
Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se racoreasca dupa care se scoate din tava si se portioneaza.
Se serveste pudrata cu zahar farin sau nu, dupa preferinta.
Arata grozav de bine!
Multumesc Paula. S-a evaporat intr-o clipita :)