Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 lingura cacao, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom, esenta de vanilie, visine cca 500 g
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu ulei,
se adauga peste albusuri si se amesteca usor,
apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Din compozitia rezultata se pun deoparte cateva linguri,
se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza. In compozitia ramasa se adauga esenta de vanilie, apoi se toarna intr-o tava (22/32 cm) tapetata cu hartie de copt. Pentru ca prajitura sa fie mai inalta se foloseste o tava mai mica.
Se pune si compozitia cu cacao deasupra
si din loc in loc visinele.
Se coace prajitura la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
Multumesc Miha pentru reteta, ca de fiecare data, foarte buna.
Ciao! Vorrei solo dire un grazie enorme per le informazioni che avete condiviso in questo blog! Di sicuro continuero’ a seguirvi|