Ingrediente: 4 pulpe superioare, o lingura amidon alimentar, 1 ceapa mare, 5-6 catei de usturoi, pasta de ardei si pasta de rosii, sare, piper, ulei, patrunjel, cus-cus
Mod de preparare: Se spala pulpele, se curata bine si se portioneaza. Se usuca si se dau prin amidon alimentar. Intr-o cratita se toarna 2 linguri de ulei si se adauga carnea,
se amesteca si se lasa pana-si schimba culoarea dupa care se scoate intr-un castron.
In uleiul ramas se pune ceapa taiata julien si usturoiul feliat.
Cand ceapa este lucioasa se pun pulpele,
se amesteca, se adauga pasta de ardei, pasta de rosii
si o cana de apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper, se pune capacul si se lasa la fiert la foc mic. La final se adauga patunjel tocat.
Mod de preparare cus-cus: o masura de cus-cus, o masura de apa, o lingura ulei, sare. Se pune apa cu un varf de lingurita de sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se opreste focul, se adauga uleiul si cus-cusul, se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa cca 10 minute. La final se rasfira cu furculita.
Se serveste cus-cus cu sos si pulpe de pui.
Pofta buna!
Ma primesti la masa?
Zi minunata sa ai!
@maria-cu mare drag :) Multumesc, la fel si tie.
… la care se adauga uleiul de masline sau untul( in fc de cat couscous aveti ) , sare si piper dupa gust. Peste toate astea se adauga 1 masura de apa fierbinte.
Ce rol are amidonul?
@estera-amidonul frăgezește carnea și evită formarea spumei la călire.
De ce cus-cusul nu se mai fierbe, se inmoaie in apa fierbinte dub capac?
@Natalia-așa este tehnica :)