Ingrediente: 350 g branza dulce de vaci, 3 oua mari, 200 g smantana, 100 g unt, 100 g zahar, 2 linguri de gris si 2 linguri de faina, 125 g stafide, o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga branza,
untul la temperatura camerei
faina urmata de gris,
urmata de smantana.
La final se adauga stafidele. Dupa fiecare ingredient se amesteca cu o spatula sau lingura de lemn.
Se rastoarna compozitia intr-o tava de tort (26 cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt
si se coace la foc mediu in cuptorul preancalzit. Dupa cca 40 min, cand pasca este frumos colorata la suprafata se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se desface cercul de la tava si se rastoarna pe platou.
Se portioneaza rece. Se serveste pudrata cu zahar sau asa simpla.
O varianta simpla si usor de realizat, la pasca clasica.
Paste Fericit!
Hristos a inviat!!!Sarbatori fericite!