Ingrediente: 4 linguri mulsli cu alune, 3 linguri fulgi de ovaz, 1 lingura nuca, 2 linguri miere, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri lapte praf, 2 oua, 2 linguri amidon de porumb, 1 lingurita scortisoara, esenta cafea
Mod de preparare: Se macina cerealele si nuca (eu am folosit tocatorul) si se pun intr-un castron. Se adauga praful de copt, laptele praf, amidonul, mierea, scortisoara si se amesteca.
Se bat ouale si se toarna peste ingredientele solide, se adauga si esenta de cafea
si se incorporeaza toate, obtinandu-se o compozitie omogena pentru biscuiti.
Se lasa sa se odihneasca 20 min, timp in care se aprinde aragazul si se tapeteaza cu hartie de copt o tava. Cu o lingurita se pun in tava gramajoare de aluat care apoi se aplatizeaza dandu-le o forma cat mai rotunda.
Biscuitii se coc la foc mic cca 15-20 min (dar nu este o regula-in functie de cuptor), va veti da seama dupa miros si culoare :) Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Deasupra se poate pune o glazura facuta din 1 lingura de lapte praf, 1 lingura de zahar pudra, esenta de vanilie si o lingura de lapte. La nevoie se mai adauga lapte praf sau lapte lichid….
Sunt bune la o cafea dar si ca varianta mai gustoasa la clasicele cereale de la micul dejun.
Ce deliciosi pari biscuitii. :D Cred ca o sa ii incerc si eu sa ii fac.